Reportage från dressyren på Ängsgården 25/10 2014

Det var en tung grå himmel och ett lätt duggregn som mötte deltagarna i Södra Skånes fjordhästförenings dressyr på Ängsgården. Som tur är hölls tävlingen i ridhuset, och redan strax efter nio var de första funktionärerna på plats och byggde upp på banan på ett föredömligt vis.

Först ut under dagen var en Clear round, LD:4. Samtliga deltagare imponerade och hamnade runt fullt godkända 60 % -strecket. Myklus, riden av Anna Mattsson visade sig vassast och landade på 62 %, tätt följd av Anette Holmgren på Selene Grönkulla på 60 % och därefter dressyr-debutanten Anders Edvardsson på Elliot som samlade ihop 59,44 %.

Efter denna starka öppning var det dags för LB:0, där två deltagare gjorde upp om segern i en rafflande tillställning. Efter en imponerande ritt togs segern hem av Marita Hansson på Åsvild 3482 på starka 64,69 %. Elliot genomförde sitt andra program för dagen, och med Evelina Chatters på ryggen fick de ihop 58,59 % och slutade som mycket god tvåa.

Så över till den populäraste klassen för dagen, LB:1, där hela 6 deltagare slogs om placeringarna. Först ut var Josefin Hägglund på Amarula som direkt la ribban med en stabil ritt på 60 %. Den ledningen höll i sig till Marie Svensson på Saga elegant kammade hem 64,48 %. Nu trodde väl många att tävlingen var avgjord, och visserligen hotade Anette Holmgren på Ternegutt, men fick se sig slagen med sina 63,10 %. Dock så var Marita Hansson kvar, och trots sin starka ritt i föregående klass visade Åsvild 3482 varken trötthet eller pardon. 67,41 % och andra segern för dagen! Mycket imponerande! Övriga deltagare i klassen, på fullt godkända resultat var Sophia Ljungdell på Sindarve Balsa och Malin Dahlbom på Botvid.

bild

 

 

 

 

 

 

 

Sista grenen för dagen var LA:1. Här stod inte bara en vinst på spel, utan denna klass är även poänggrundande som kval till SM 2015. Men ingen av de 4 deltagarna visade några som helst nerver, och när Camilla Jönsson på Izor som var först ut gick in på 62,50 % anade vi att det skulle bli en högklassig och nervkittlande avslutning på dagen. Camilla höll den ledningen tills det var dags för Marie Svensson på Saga, och efter en enastående ritt på 65,79 % knep Marie ledningen. Kunde någon slå detta? Det var nu ett ekipage kvar, Elin Holmgren på Ternegutt. Skulle hon kunna snuva Marie på segern? Publiken höll andan, och väntan på resultatet var lång, men när funktionärerna meddelade att Elin landade på 60 % kunde Marie andas ut och ta hem första priset.

Ett stort tack till alla ryttare, hästar och funktionärer för en ytterst trevlig dag. Och grattis till alla fina insatser!

Vid pennan / Anders E

Lämna ett svar