Södra Skånes Fjordhäst Förening KM 2006

Ja den 19 september var det dags igen för Södras årliga Km…Men i år var det inte i Fågeltofta som det brukade, nej i år ville vi testa någon annanstans och många fjordingar satte kursen mot Önnestads naturbruksgymnasium.I

I dressyr skulle vi rida för en domare vi aldrig ridit för innan. Jag och Lina kom dit till klockan 9 för att bygga hoppbanan utomhus, när vi kom ditt så stötte vi på lite problem först…Vart är alla hinder stöd och bommar? Vi hittade bara några stöd och bommar, men sen hittade vi dom. Banan var lite kortare än Ingrid Hansson hade ritat, men med Nils-Eriks hjälp och en massa andra som kom och hjälpte till att bygga så lyckades vi fixa till den precis lagom till att det var dags för oss att byta om för att ta ut våra fina tävlingshästar Sivert och Dockan.

För i år skulle även Lina tävla dressyr och för en gångs skulle tävlade jag bara en klass i dressyr. Men det var ju trevligt att rida fram bland hindren för då blev hästarna piggare.

Ebba Mårtensson vår trogna vän som skulle hoppa Sivert sprang omkring på fram ridningen och skulle fota alla fjordingar. Tyvärr så upptäckte hon sedan att det hade varit nått fel på kameran så hon hade inte fått några bilder tyvärr. Men vi var glada ändå, det verkade som om där fanns dressyr ryttare som varit nöjda med sina ritter.

När jag äntligen fick komma in i ridhuset, var jag rätt nervös men det ska man ju aldrig visa, så det var till att visa upp en kall min och rida. Jag var inne i ridhuset samtidig som Lina var inne med Dockan, och när Lina red varvet runt skrek Dockan till och Sivert svarade. Då blev jag mer nervös: tänk nu om dom skrek på varann hela tiden? Men lyckligtvis gjorde dom inte det.

Det så bra ut när Lina red. Fast det såg ut som om hon red för att vara snabbast på banan, men vi känner ju till hur pigg Dockan är. När Lina kom ut från banan önskade hon mig lycka till precis innan jag red in för att rida mitt varv. Sivert kändes jättebra den dagen och när vi red kändes hur lätt som helst. Det kändes som om vi lekte runt banan. När jag var färdig var jag jätteglad.

Men där ute var det bara till att hoppa av och skifta sadel. För nu skulle ju Ebba hoppa honom snart. Under tiden höll Malin Levin, Anette Holmgren och Marita Hansson på att räkna protokoll för glatta livet. Malin Levin skrev även på hoppningen och precisionen. Först var det en för klass i hoppningen och där var Emelie Nilsson, Lina Ohlsson och Eleonore J-forsen med. Emelie var med på 2 hästar både i för klassen och i Km klassen. I Km klassen var även Ebba Mårtensson och Linnea Hedström med. Men i den klassen tog Lina på
Dockan hem det i år igen.

Medan hoppningen fortskred fick vi reda på dressyr resultaten och i för klassen hade Marina Nehlin med Robin vunnit och vi fick även reda på att Marina vunnit Km klassen. Efter hoppningen var det till att lasta in hästarna och ta sin mat och hitta ett bord där vi alla kunde få plats för att hinna äta innan precisionen. För jag skulle även köra en klass i precisionen också som avslutning på min dag. Det hade varit fint väder hela dagen om jag minns rätt, kanske lite molnigt men när precisionen började kom regnet från skyn.

När jag gick banan hade jag pappa Per med mig som coach, det kändes bra för han kan mycket saker han. Han är inte som han brukar säga ”helt bakom flötet”. Han sa att han var stolt över mig om jag bara kom ihåg banan för den var rätt svår. Som sagt så började det regna, men det stoppar inte oss körare. Så det bjöds på många fina runder i körningen. Så äntligen var det dags för mig, Lina och Sivert. Både pappa och Lina sa till mig att inte jaga honom utan att köra ordentligt och det gjorde jag. Jag rev inte en enda boll men när jag kom i mål hade jag överskridet maxtiden med ca 5 sekunder. Det kändes surt men jag var ändå nöjd.

På prisutdelningen fick alla Km vinnare varsin picknick ryggsäck. Marinas häst hade åkt hem så hon fick åka med mig i vagnen. Det var kul jag blev 2 i dressyren först. Men sen när vi kom hem så räknade mamma om mitt resultat och fick det annorlunda. Men jag sa att jag ej ville veta för jag skulle iväg och fira dagen med min kompis Anna på Malmöfestivalen.

Jag fick sedan reda på att dom olyckligtvis hade räknat fel på mitt protokoll så att jag var den rättmättige vinnaren i dressyren. Men jag sa hela tiden att jag inte brydde mig om titeln och vi la inte in någon protest så nu äntligen är det färdigt efter ca 2 månader att Marina är KLUBBMÄSTARE i dressyr men att i resultaten så står jag som vinnare. Men vi ville ha det på detta sätt och inte kladda en massa så jag säger bara

GRATTIS alla KM vinnare:

Dressyr – Marina Nehlin och Robin
Hoppning – Lina Ohlsson och Dockan
Precision – Ingvar Bertilsson och Raija
Bruksridning – Maria Nordqvist och Ia
Brukskörning – Allan Nilsson och Grynet
 Anna-Karin Gudmundsson