Nytt ekipage vinner klubbmästartiteln!

 

Södra Skånes Fjordhästförening har haft en minst sagt haltande hopp säsong i föreningen 2009-10, så den 2 oktober spottade vi i händerna och tog ett rejält tag för att återuppliva våra ganska avsomnade hopptävlingar. Tyvärr fick vi ställa in Klubbmästerskapet två helger innan så på denna  säsongens första tävling fick vi lägga till en extra klass, där klubbmästare i hoppning 2010 korades.

 

Efter att ha träffats redan tidigt i ottan på Ängsgårdens Stuteri i Hörby och byggt bana så var det dags för första start redan vid tiotiden. Det fina höstvädret gjorde det möjligt att förlägga tävlingen utomhus, vilket alltid är att föredra då den fåtaliga publiken kan förstärkas med de andra tävlingsdeltagarna!

 

De båda första klasserna som skall främja de ekipage som precis tagit sina första kliv ut i tävlingsvärlden ( samt yngre hästar), gick i bedömningen Clear Round, och här gjorde Therese Andersson tävlingsdebut med stoet Sindarve Klara, som flyttat från Gotland till fastlandet nere i Skåne och numera finns hos Ewa Persson på Åkeshill där hon är tänkt att i sinom tid hamna i avelsboxen. Två nollrundor blev det för ekipaget både i 50 och 60 klassen, en jättefin tävlingsdebut gjorde också blott 12 åriga Molly Pingel som lånat grannens grand old lady Celeste då hon växt ur egna B-ponnyn. Rutinerade Celeste lotsade lugnt och fint runt sin unga ryttarinna som fick mersmak efter sin nollrunda i 60 klassen och efteranmälde sig till klubbmästerskapet.

 

Klubbmästerskapsklassen, lätt 80 cm, är även poängsamlande för den som eventuellt vill samla på sig poäng för att få delta som klubbens ekipage i allround på SM. I SSFF har vi inte haft något allroundekipage på flera år men kanske vi kan få en sådan 2011 då Ellinor Persson med sin Aadalens Grethe har visat intresse för att få kvala in. Hoppformen var det iallafall inget fel på eftersom hon tillsammans med Molly blev den enda som klarade att rida felfritt i klassen. I omhoppningen drog hon längsta strået då Mollys tävlingsrutin gjorde att hon missade ett hinder och fick lägga en volt. Grethe såg ut att ha toppat formen precis och gjorde dessutom dagens enda nollrunda i klass 4, hoppning 90 cm.

 

Tyvärr hade vi ett antal strykningar denna dagen, men trots detta och en del ekipage som valt att kvala på vanliga tävlingar så var deltagarantalet större än väntat och kvaliteten är väldigt bra, vilket båda gott inför vårens fortsatta tävlingstillfällen.     

 

Anette/SSFF