SSFF:s fölchampionat i Askeröd.

 

8 fölungar var anmälda till 04 års upplaga av SSFF:s fölchampionat. Tyvärr kom bara 5 st. till start, men dessa skärskådades desto intensivare av domare Ingvar Johansson. 

Visningen skedde först för hand en och en i ring och sedan lössläppta inne i ridhuset tillsammans med mamman. 

Tamlin Grönkulla 226, ägd och stationerad i grannskapet var pappa till tre av fölen och det blev två av dessa som kom att göra upp om titeln årets föl 04 i Skåne! Båda sattes på mycket goda 25 p, fördelade lika dessutom med 9 på typ och 8:or för benställ och rörelser.

Segrande ur striden gick en mycket feminin, luftig fölunge, nämligen Gulmårans Ilse u.diplomstoet Nahla 3162. Därmed erövrade Marita Hansson med sitt nyinstiftade stuteriprefix Gulmårans den tredje inteckningen i SSFF:s vandringspokal och denna kommer nu att pryda den Hanssonska prissamlingen för gott!

Slagen på mållinjen blev därmed grannstuteriet Grönkullas färgavlade hingstföl, Alv Grönkulla med rödblack fader och musblacka stoet Furubäcks Sindra 2870 i stamtavlan. Resultatet blev icke oväntat en rödblack avkomma. Unge Alv befanns vara mycket välhanterad, vilket han alls icke var ensam om denna dag, SSFF:s hästägare har överlag föredömligt väluppfostrade och välhanterade hästar!

Trea placerades Embla e. Enar 135, en fölunge som fötts väldigt tidigt på året, vilket kanske inte var så positivt då hon var mer på unghäststadiet än de andra. Emblas mamma är i kör- och bruksridningssammanhang väldigt välmeriterade Iwa 2287.

Klass 1 gick även Taros, ytterligare ett rödblackt hingstföl med rött fäderne och musblackt möderne, och sist placerades Mina Tilde e. Avedon Kry 214.

Vid pennan  Anette Holmgren.