Reportage från Kick off helgen  för  avdelningsridningslaget  7-8  mars 2009
på Tågarpsortens Ryttareförenings anläggning i Annelöv.

Fr v: Lotta/Charlie, Pamela/Kalle, Josephine/Pajaz, Susanne/Racer, Anna/Lucia, Marie/Saga  
 

Idén till detta sattes av ett litet frö när en  av mina stallkompisar  var groom till mig  på dressyrtävling i Askeröd i höstas. - Wow tänk ett
helt lag med likadana hästar sa Mia. Mia har sin Monazit i vårt stall ett mkt fint hbl som går höga klasser i dressyr.

Sen grunnade jag på det och ventilerade det med Anna och äntligen den 7 mars hade vi ett lag, ett ridhus och en engagerad tränare Vicky Holmqvist.

Alla kom i god tid så vi hann bekanta oss med varandra och sen började uppvärmningen i ridhuset. Alla hästar var pigga och taggade speciellt Charlie som är en hingst på 4 år. Men han skötte sig med bravur. Han kom extra tidigt och fick låna en box i vårt stall ingen kunde ana att det var en 4 årig unghingst kan jag lova mer än på utseendet då ;-).

Vi värmde upp till musik och småprat, kändes mycket trevligt och läktaren fylldes på med nyfikna.

Vi kunde glädjande se Kiras matte och hennes mamma som kommer från Landskrona på läktaren och efter en stund dök även Ingrid från Nybogård upp, Daphne ´s matte som bor en bit norr om Lund. Förhoppningsvis blir de så sugna så de hoppar på?

 

När  Vicky kom så satte hon ut koner och sen fick vi en rejäl lektion i avdelningsridning. Jag fick äran att ha täten den första stunden och det var varmt i hjärtat

när jag sneglade bak för att se att alla var med i takten. Bara gula kompisar såååå fint!

Både ryttare och hästar var trötta både i huvudet och i kroppen efter passet. Vi fördelade oss i hagar och boxar så gott vi kunde. Pajaz valde sin trygga transport för där utlovades lunch…

Vi gick in i värmen och hade teorilektion med Vicky då vi gick igenom en del vägar, regler och mål.  Under tiden hade vi assistans i köket av Berit (Susannes faster) som hade värmt soppa till oss som var lagom varm när Vicky återgick till ridhuset för nya lektioner med dressyrelever. Vi åt soppa, knäcke och drack kaffe med kaka.

 Anna var det ordning och reda med så hon hade ett rejält block med sig och vi gick igenom alla överenskommelser. Några dagar senare fick vi alla ett prydligt protokoll från henne. Man är 4, 6 eller 8 i ett lag så vi behöver förstärkning. Vi har till ett lag men vi behöver vara fler så tveka inte!

På söndagen var det Pay & Ride på anläggningen och vi hade 2 boxar lediga i vårt stall som den natten intogs av Saga och Lucia. Tänk vad fint med 3 fjordar i samma stall! 

Jag och Racer trodde nog hoppningen var på tid för vi for fram i full fart, tog 50 och 60 men en tvärnit och pet i 60 gick lite väl fort…Anna och Marie hoppade både 80 och 90-klasserna felfritt och jag var mycket stolt över att ha dem på vår anläggning. Nog syntes  vi när jag och Racer helt plötsligt hade förökat  oss hela helgen med fjordar. Mycket roligt!

Vi fick söndagsrapporter från de andra också:

Charlie var helt slut och hade en lugn vilodag i hagen. Kalle (Kalabalik) löshoppades och fick ett fint språng på 120! Josephine och Pajaz var iväg och dressyrtränade. Nu ser vi fram emot nästa evenemang!

 

Susanne & Racersnitt